بررسی انواع استراتژی دیجیتال مارکتینگ موفق
نوشته شده توسط : کاریاب

در گذشته‌های دور و قبل از اختراع ابزار مسیریابی، کاروان‌ها برای رسیدن به مقصد از نقشه‌ استفاده می‌کردند. این نقشه‌ها به‌دقت علامت‌گذاری می‌شدند تا کاروان به‌درستی به سمت مقصد حرکت کند و از خطرات دور بماند.

استراتژی دیجیتال مارکتینگ هم، نقشه‌ای دقیق در دست شماست تا با جذب مشتریان بیشتر، در رقابتی‌ترین رسانه‌ها و کانال‌های دیجیتال، کسب‌وکار خود را به سمت رشد هدایت کنید.

شاید به اندازه تمام بیزینس‌های کل دنیا بتوان استراتژی دیجیتال مارکتینگ متفاوتی طراحی کرد؛ هر کدام از این استراتژی‌ها هم مزایا، محدودیت‌ها و نرخ بازگشت سرمایه مختص به خود را دارند.

با این وجود، همیشه ایده‌های اولیه‌ای وجود دارد که می‌توانید کار خود را با آن‌ها آغاز کنید. در این مقاله با بررسی 8 استراتژی دیجیتال مارکتینگ، نمونه‌هایی را به شما معرفی می‌کنیم که بیشترین بازدهی را دارند.

انواع استراتژی دیجیتال مارکتینگ

در مقاله این قصد داریم با بررسی نمونه‌ های استراتژی دیجیتال مارکتینگ و نقاط ضعف و قوت آن‌ها، ابزارهای بیشتری را در اختیار شما بگذاریم.

این 8 نمونه استراتژی دیجیتال مارکتینگ بهترین روش‌ها برای «افزایش آگاهی از برند در فضای دیجیتال، جذب لید بیشتر و در نتیجه افزایش فروش» هستند.

1. بهینه‌سازی برای موتوهای جستجو (SEO)

طراحی و ساخت یک وب‌سایت حرفه‌ای، شاید اولین قدم برای ورود به دنیای بزرگ دیجیتال مارکتینگ باشد. با این وجود حتی اگر بهترین سایت دنیا را هم برای کسب‌وکار خود طراحی کنید، بدون بازدیدکننده و ترافیک هیچ ارزشی ندارد!

برای این‌که سایت شما ترافیک بالایی جذب کند، باید در موتورهای جستجو (در ایران بیشتر از همه گوگل) رتبه خوبی کسب کند؛ زیرا مشتریان شما از این ابزار برای بررسی و دریافت اطلاعات یا خرید محصول و خدمات شما استفاده می‌کنند.

اینجاست که سئو (Search Engine Optimization) اهمیت خود را نشان می‌دهد.

«سئو فرایند بهینه‌سازی وب‌سایت و محتوای شما به‌منظور دستیابی به رتبه‌های بالاتر در موتورهای جستجو و افزایش ترافیک ارگانیک (طبیعی) سایت شما است.»

به عبارت دیگر سئو کردن سایت به معنی افتتاح شعبه فروشگاه در شلوغ‌ترین خیابان کشور است؛ جایی که مشتریان دست‌به‌جیب و خریدار در آن رفت‌وآمد دارند؛ به همین دلیل باید در استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود به سئو توجه ویژه‌ای کنید.

چگونه از سئو در استراتژی دیجیتال مارکتینگ استفاده کنیم؟

سئو مهارتی تخصصی است و برای انجام آن باید دانش فنی و تجربه زیادی کسب کنید. به‌صورت کلی استفاده از این نوع استراتژی دیجیتال مارکتینگ طبق مراحل زیر انجام می‌شود:

  • تحقیقات کلمات کلیدی: یافتن مرتبط‌ترین کلمات کلیدی (کلمات یا عباراتی که کاربران برای یافتن اطلاعات خاص در گوگل سرچ می‌کنند)
  • تولید و بهینه‌سازی محتوا: تولید محتوای مفید و بهینه‌سازی آن برای گوگل
  • سئو تکنیکال: بهینه‌سازی جنبه‌های فنی سایت مثل سایت مپ و پرفورمنس
  • لینک‌سازی: لینک‌دهی صفحات مختلف سایت به یکدیگر
  • ایجاد بک‌لینک: گرفتن بک‌‎لینک با کیفیت بالا (لینک‌هایی که از سایت‌های دیگر به سایت شما داده می‌شوند)

سئو شانس نمایش سایت شما در نتایج گوگل را (وقتی مخاطب هدف شما، کلمات کلیدی مرتبط با کسب‌وکارتان را جستجو می‌کند) افزایش می‌دهد. این کار یکی از بهترین انواع استراتژی بازاریابی دیجیتال است ولی به ثمر نشستن آن به زمان بیشتری نیاز دارد. برای نتیجه‌گیری بهتر این استراتژی باید به سئو on page و سئو off page توجه ویژه‌ای کنید.

چرا سئو در بین انواع استراتژی دیجیتال مارکتینگ اهمیت بیشتری دارد؟

  • نرخ تبدیل بالاتر: یک سایت سئوشده سریع، کاربرپسند و در معرض دید مخاطبان است. به این معنی که مخاطبان را با نرخ بالاتری تبدیل به لید و مشتری می‌کند.
  • افزایش آگاهی از برند: هرچه رتبه بالاتری در نتایج جستجو (SERP) دریافت کنید، یعنی گوگل سایت کسب‌وکار شما را معتبرتر تشخیص می‌دهد. به همین ترتیب می‌توانید شاخص آگاهی از برند خود را افزایش دهید و اعتماد مخاطبان را هم به دست بیاورید.
  • کاهش هزینه‌ها در طولانی‌مدت (بهبود ROI): فعالیت‌های سئو شاید دیر به ثمر بنشیند ولی بعد از آن هر محتوایی می‌تواند کاربران بسیاری را به سایت شما وارد کرده و درآمد ایجاد کند. در واقع این فرآیند، یک سرمایه‌گذاری بلندمدت است.

2. بازاریابی محتوایی (Content marketing)

بازاریابی محتوایی یکی از استراتژی های دیجیتال مارکتینگ درون‌گراست و همیشه در مقابل تبلیغات و بازاریابی برون‌گرا قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر بازاریابی محتوایی، کمک‌ به مخاطبان و پاسخ به پرسش‌های آن‌هاست؛ البته فقط اهداف معنوی را دنبال نمی‌کند و بیشتر از هر روش دیگری می‌تواند برای کسب‌وکار ارزش ایجاد کند.

در بازاریابی محتوایی به‌جای بمباران مخاطبان با محتوای تبلیغاتی و شعاری، محتوایی به آن‌ها ارائه می‌شود که برای آن‌ها مفید، جالب و سرگرم‌کننده باشد. این کار به استراتژی محتوا نیاز دارد و شامل تولید و انتشار بلاگ پست‌ها، لندینگ پیج، ویدیوها، پادکست‌ها، اینفوگرافیک‌ها، کتاب‌های الکترونیک (Ebooks) و غیره می‌شود.

هدف از بازاریابی محتوایی چیست؟

در بازاریابی محتوایی باید طیف وسیعی از مخاطبان با انگیزه‌ها و اهداف مختلف موردتوجه قرار بگیرند؛ به همین دلیل وقتی به سراغ این مدل استراتژی دیجیتال مارکتینگ می‌رویم، باید برای مخاطبان در تمام مراحل قیف فروش محتوای مناسبی داشته باشیم.

چه کسی هیچ شناختی از برند ما ندارد و به دنبال پاسخ سؤال خود در اینترنت می‌گردد و چه کسی که قصد خرید محصول و خدمات ما را دارد؟

با توجه به این، بازاریابی محتوایی اهداف زیر را دنبال می‌کند:

  • افزایش آگاهی از برند
  • افزایش وفاداری و طول عمر مشتری (LTV)
  • ارائه آموزش‌ به مخاطبان

اهمیت بازاریابی محتوایی در استراتژی دیجیتال چیست؟

  • ایجاد رابطه قوی با مشتریان: بازاریابی محتوایی باعث ایجاد ارتباط محکمی بین کسب‌وکار و مشتریان شما در طول زمان می‌شود و هنگام خرید شما را به انتخاب اول آن‌ها تبدیل می‌کند.
  • تقویت سئوی سایت: تولید محتوای مفید اساسی‌ترین رکن سئو است. این کار با افزایش ترافیک سایت، به‌صورت همزمان درآمد شما را هم افزایش خواهد داد.
  • افزایش اعتبار برند: شما با تولید محتوای آموزشی، مفید و جالب می‌توانید به‌عنوان رهبر بازار صنعت خود شناخته شوید. به این ترتیب مخاطبان در زمان مواجهه با مشکل حتماً به شما مراجعه خواهند کرد.
    این اعتبار نقشی اساسی در قیمت‌گذاری محصولات و خدمات دارد.

3. سوشال مدیا مارکتینگ (Social Media Marketing)

شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، یوتیوب، لینکدین و فیس‌بوک بیش از 4.5 میلیارد کاربر فعال دارند که به‌طور متوسط 2.5 ساعت از روز خود را به چرخیدن در آن‌ها اختصاص می‌دهند. همین آمار کافی است که سوشال مدیا مارکتینگ به یکی از موردتوجه‌ترین انواع استراتژی های دیجیتال مارکتینگ تبدیل شود.

استراتژی سوشال مدیا مارکتینگ نیز بر بازاریابی محتوا استوار است؛ به این معنی که شما باید در شبکه‌های اجتماعی کسب‌و‌کار محتواهای مفید، آموزشی و جالب منتشر کنید. از طرف دیگر این رسانه‌ها فضای مناسبی برای تبلیغ کمپین‌ها و پروموشن‌های کسب‌وکار شما هستند.

شما باید شبکه‌های اجتماعی بیزینس خود را با توجه به شخصیت مخاطب هدف خود انتخاب کنید. تنها شبکه‌های اجتماعی برای برند شما مناسب هستند که بیشترین تعداد مخاطبان هدف شما در آن‌جا حضور دارند، نه شبکه‌های اجتماعی که بیشترین کاربر را در کشور دارند!

در غیر این صورت حتی با صرف هزینه زیاد به نتیجه دلخواه نخواهید رسید. پیشنهاد ما این است که با توجه به محبوبیت اینستاگرام در ایران، حتما اینستاگرام مارکتینگ در اولویت برنامه‌های خود قرار بدهید.

4. ایمیل مارکتینگ (Email Marketing)

از بین انواع استراتژی های دیجیتال مارکتینگ، ایمیل مارکتینگ دومین استراتژی با بیشترین نرخ بازگشت سرمایه (ROI) است. ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی، روشی برای ارسال ایمیل‌های تبلیغاتی و آموزشی برای تقویت ارتباط با مخاطبان، تبدیل مشتریان بالقوه به خریداران و تبدیل خریداران به مشتریان وفادار است.

لطفاً کلیشه‌ها درباره قدیمی‌شدن ایمیل مارکتینگ را فراموش کنید! این روش یکی از قدرتمندترین ابزارها در دست یک متخصص دیجیتال مارکتینگ است؛ البته به شرطی که دقیق و اصولی اجرا شود.

نکته مهم درباره ایمیل مارکتینگ، تولید محتوای مناسب و ارسال به افرادی است که در گذشته با ثبت آدرس ایمیل، علاقه خود را نشان داده‌اند. شما نباید برای انجام این مدل استراتژی دیجیتال از بانک‌های ایمیل استفاده کنید؛ زیرا این کار به نام و اعتبار برند شما لطمه وارد می‌کند.

شما می‌توانید با استفاده از بلاگ سایت خود، برگزاری رویداد تبلیغاتی یا اجرای کمپین، مخاطبان خود را به عضویت در خبرنامه تشویق کنید. بعد از به دست آوردن یک لیست از ایمیل مخاطبان، می‌توانید هر بار با تولید محتوای مفید اختصاصی و تخفیف‌های ویژه آن‌ها را شگفت‌زده کنید.

هرچقدر ایمیل‌های ارسالی شخصی‌سازی و دسته‌بندی‌شده‌تر باشند، تأثیر بیشتری دارند. تجربه نشان می‌دهد این ایمیل‌ها تا 30% بیشتر باز می‌شوند و 50% نرخ کلیک بیشتری دارند.

چرا باید از ایمیل مارکتینگ در استراتژی دیجیتال مارکتینگ استفاده کنیم؟

  • افزایش ترافیک سایت: هر ایمیلی که برای مخاطبان خود ارسال می‌کنید، دارای یک لینک به سایت شماست. این کار به دیده شدن بیشتر سایت شما و اطلاع‌رسانی درباره کمپین‌های شما کمک می‌کند؛ در نتیجه با ورود مخاطبان بیشتر به سایت، ترافیک آن نیز افزایش پیدا می‌کند.
  • مقرون‌به‌صرفه: ایمیل مارکتینگ نسبت به بسیاری از انواع استراتژی بازاریابی دیجیتال هزینه بسیار کمتری دارد. در این روش شما با استفاده از ابزارهای ارائه‌دهنده این خدمت می‌توانید هزاران ایمیل را با هزینه کم برای مخاطبان خود در دسته‌بندی‌های مختلف ارسال کنید.
  • تصمیم‌گیری بر اساس داده: کمپین‌های ایمیل مارکتینگ دارای اطلاعات ارزشمندی مثل نرخ باز کردن ایمیل، نرخ کلیک، نرخ خروج کاربر از ایمیل بدون انجام دادن کار خاصی، نرخ تبدیل و نرخ لغو اشتراک هستند.
    شما با تجزیه و تحلیل این اطلاعات می‌توانید برای آینده کسب‌وکار خود تصمیماتی دقیق بگیرید و به مخاطب هدف خود بهتر دست پیدا کنید.
  • ایجاد ارتباط با مخاطبان: ایمیل این امکان را به شما می‌دهد تا با مخاطبان خود به‌صورت مستقیم ارتباط برقرار کنید و در طول زمان با تقویت این ارتباط صمیمانه، اعتماد بیشتری به دست بیاورید.

از طرف دیگر ایمیل مارکتینگ این امکان را به شما می‌دهد تا ایمیل‌ها را با توجه به دسته‌بندی مخاطبان شخصی‌سازی کنید یا حتی برای هر مخاطب مثلاً به بهانه روز تولد او، یک ایمیل ویژه بفرستید.

این کار اگر همراه با یک هدیه از محصولات شما باشد، تأثیر حیرت‌انگیزی بر ذهن و قلب مخاطبان می‌گذارد.

5. ویدیو مارکتینگ (Video Marketing)

ویدیو محبوب‌ترین شکل محتوا است و مردم به‌جای خواندن و گوش‌دادن ترجیح می‌دهند اوقات فراغت خود را با تماشای ویدیو پر کنند یا جواب سؤالات خود را با دیدن یک ویدیو بیابند.

به همین دلیل کانال‌های دیجیتالی مثل یوتیوب، اینستاگرام، تیک‌تاک و آپارات که بیشتر از همه با ویدیوها در ارتباط هستند، طرفداران زیادی دارند و حتی در کانال‌های غیرتخصصی مثل تلگرام، لینکدین و حتی توییتر که اساساً یک پلتفرم مبتنی‌بر متن است، ویدیوها بسیار بیشتر دیده می‌شوند. از این رو ویدیو مارکتینگ فرصتی بی‌نظیر برای برندینگ، جذب لید و افزایش فروش محسوب می‌شود.

روند رو به رشد ویدیو مارکتینگ در جهان و فرصت بی‌نظیر این نوع استراتژی دیجیتال مارکتینگ، باعث شده است که 96% از بیزینس‌ها آن را در استراتژی بازاریابی خود قرار بدهند و 56% از آن‌ها قصد افزایش این سرمایه‌گذاری را در سال 2024 داشته باشند.

حتماً به این نکته توجه کنید که ویدیوهای کوتاه بیشترین تعامل را دارند. شما می‌توانید از انواع ویدیو مثل معرفی محصول، آموزشی، سرگرم‌کننده، مصاحبه و نظرات مشتریان استفاده کنید و از مزایای آن بهره‌مند شوید.

مزایای ویدیو مارکتینگ در استراتژی دیجیتال چیست؟

  • بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو: ویدیوها بخشی از محتواهایی هستند که موتورهای جستجو با جستجوی کلمات کلیدی مرتبط به کاربران نمایش می‌دهند.

استفاده از ویدیو در صفحات سایت، شانس قرارگیری لینک سایت شما در صفحه اول نتایج جستجو را 53 برابر افزایش می‌دهد.

  • تأثیرگذاری بیشتر: ویدیوها با توجه به ارتباط بهتر با مخاطب، ماندگاری بیشتر در حافظه، امکان بیشتر برای خلاقیت، انتقال بهتر پیام، داشتن قدرت تأثیرگذاری و امکان داستان‌گویی (Storytelling)، تأثیرگذاری بیشتری روی ذهن مخاطب دارند.
  • اشتراک‌گذاری بیشتر: ویدیوها بیشتر از هر محتوایی در دسترس هستند. همچنین مخاطبان دوست دارند مطالب آموزشی یا سرگرم‌کننده را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارند.

این امکان فوق‌العاده‌ای برای جذب مخاطبان جدید است که ویدیو مارکتینگ در اختیار شما می‌گذارد. طبق تحقیقات اگر مخاطبان از ویدیویی خوششان بیاید، با احتمال 92% آن را برای دیگران هم می‌فرستند.

  • افزایش نرخ تبدیل: طبق تحقیقات ویدیوهای منتشرشده در لندینگ پیج‌ها، نرخ تبدیل را تا 34% افزایش می‌دهند و تأثیر مثبت زیادی بر روی افزایش جذب لید و فروش دارند.

6. تبلیغات پولی (Paid Advertising)

در دیجیتال مارکتینگ، تنها با تمرکز روی جذب ترافیک و مخاطب ارگانیک نمی‌توانید به اهداف خود دست پیدا کنید؛ زیرا این انواع استراتژی دیجیتال مارکتینگ عموماً آینده‌نگرانه هستند و نتیجه‌دادن آن‌ها با گذشت زمان ارتباط مستقیم دارد.

بنابراین اگر ورود به فضای دیجیتال را تازه شروع کرده‌اید یا رقبای سرسختی دارید، استفاده از استراتژی تبلیغات پولی ضروری است.

تبلیغات پولی در رسانه‌های دیجیتال به انواع مختلفی مثل تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات کلیکی (Pay-Per-Click)، تبلیغات گوگل (Google Ads)، تبلیغات درون برنامه ای، تبلیغات همسان، تبلیغات بنری، تبلیغات ویدیویی پیش‌نمایشی (Pre-Roll Ads)، تبلیغات نمایشی و غیره تقسیم می‌شوند.

این مدل از تبلیغات دیجیتال علاوه‌بر افزایش جذب لید و فروش، شاخص آگاهی از برند شما را هم افزایش می‌دهند و مزیت‌های خاص خود را دارند.

مزایای استراتژی تبلیغات پولی چیست؟

  • تبلیغات به مخاطبان هدف شما نمایش‌ داده می‌شود.
  • نتایج آن قابل‌ارزیابی است.
  • برای بودجه‌های تبلیغاتی متفاوت، مناسب هستند.
  • بیشتری نرخ بازگشت سرمایه را دارند.
  • نتایج آن بسیار سریع است.

7. اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing)

اینفلوئنسرها افرادی هستند که بیشترین محبوبیت و اعتماد را در بین مخاطبان دارند؛ حالا با گسترش فضای مجازی، این اینفلوئنسرها فقط به بازیگران، خوانندگان و ورزشکارها محدود نمی‌شوند و افراد زیادی با تولید محتوا توانسته‌اند به این جایگاه دست پیدا کنند.

با توجه به تأثیری که این افراد روی ذهن و انتخاب مخاطبان می‌گذارند، اینفلوئنسر مارکتینگ در جهان از سال 2019 تا 2024 حدود 3 برابر افزایش داشته است.

حتماً به این نکته توجه کنید که قبل از شروع اینفلوئنسر مارکتینگ، باید افرادی را انتخاب کنید که در بین مخاطبان هدف شما بیشترین محبوبیت را داشته باشند. لازم هم نیست که به سراغ اینفلوئنسرهای گران‌قیمت با فالوورهای میلیونی بروید؛ بلکه میکرو اینفلوئنسرها با 10 تا 100 هزار مخاطب نیز می‌توانند تأثیرگذاری بالایی داشته باشند؛ زیرا این افراد با جامعه کوچک‌تر، هدفمندتر و تخصصی‌تر از مخاطبان ارتباط قوی‌تری دارند.

مزایای استراتژی اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

  • استفاده از محبوبیت اینفلوئنسرها برای جلب‌توجه
  • معرفی محصول و خدمات به طیف وسیعی از مخاطبان هدف
  • کسب اعتماد مخاطبان
  • نمایش تجربه واقعی استفاده از خدمات یا محصول

8. تولید پادکست (Podcasting)

چند سالی است که مردم ترجیح می‌دهند به‌جای رادیو، از طریق کانال‌های دیجیتال به پادکست گوش بدهند. به‌خصوص در شهرهای بزرگی مثل تهران که بیشترِ وقت مردم در ترافیک و برای رفت‌وآمد تلف می‌شود، پادکست جایگاه ویژه‌ای دارد.

به همین دلیل بسیاری از برندها با تولید محتوای آموزشی و سرگرم‌کننده در قالب پادکست سعی می‌کنند از این طریق ارتباطی صمیمانه با مخاطبان برقرار کنند و صدای خود را به گوش آن‌ها برسانند.

البته به این نکته توجه کنید که تولید پادکست یکی از انواع استراتژی های دیجیتال مارکتینگ برای جذب لید یا افزایش فروش به‌صورت مستقیم نیست!

پادکست ابزاری است که به شما این امکان را می‌دهد تا در بلندمدت ارتباط بسیار بهتری با مخاطبان خود بسازید و جایگاه برند خود را در ذهن آن‌ها افزایش دهید. اگر برندی قصد دارد تا به‌عنوان رهبر بازار خود شناخته شود، به‌هیچ‌وجه نباید تأثیر فوق‌العاده پادکست را نادیده بگیرد.





:: بازدید از این مطلب : 1
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 آذر 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: